Інвестиційно-інноваційна діяльність в Україні в контексті Євроінтеграції - Гаврилова, Н.В.; Задорожня, Л.М. (Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки, 2023)
У статті розглянуто роль інновацій як основи Євроінтеграційних процесів в Україні, розглянуто погляди сучасних науковців на поняття інновації, проаналізовано стан інноваційної діяльності в Україні та її особливості в умовах війни. Визначенні інвестиційні можливості України в умовах євроінтеграції. Проаналізовано стан інвестиційної діяльності в Україні в період 2021-2022 роки. За результатами дослідження виявлено, що найбільшими країнами-інвесторами були Кіпр, Нідерланди, Швейцарія , Велика Британія, Німеччина, Австрія , Люксембург та Франція. За підсумками 2021 року у промисловість вкладено 36% загального обсягу капітальних інвестицій, сільське, лісове будівництво – 8,3%. За результатами дослідження зазначено, що важливими методами залучення інновацій в Україну є індустріальні парки та бізнес-інкубатори. З метою подальшого розширення інноваційних взаємозв’язків в контексті Євроінтеграції дозволить розширювати інноваційний бізнес, через створення виставкового простору, розвитку технологічних агентств, інноваційних рішень, через демонстрацію найкращих вітчизняних наукових та інноваційних розробок та кооперативних зв’язків, через сприянню розвитку платформ для спілкування.