Інноваційні маркетингові інструменти просування промислової продукції в мережі Інтернет - Цатурян, Р.О.; Бедов, Д.В.; Жовновач, Р.І. (Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки, 2023)
Статтю присвячено дослідженню особливостей просування промислової продукції в мережі. Метою публікації є дослідження особливостей використання інноваційних інструментів цифрового маркетингу в процесі трансформації відносин між брендом промислової продукції та споживачем. Досліджено та узагальнено характерні особливості використання актуальних клієнторієнтованих засобів просування продукції в Інтернеті: нестандартні рекламні носії; онлайн-виставки, онлайн-аукціони; веб-конференції; системи взаємодії з продавцями; методи просування сайту в соціальних мережах; мобільна реклама; доповнена реальність. Доведено, що комплексне використання та інноваційне оновлення маркетингових інструментів дозволяє постійно розширювати клієнтську базу, підвищувати рівень конкурентоспроможності промислової продукції, стимулювати прояви лояльності зі сторони клієнтів, закріплювати зв'язки з цільовою аудиторією, а також сприяє зміцненню репутації, органічному зростанню кількості користувачів продукції, підвищенню рівня утримання цільової аудиторії, збільшенню кількості повторних покупок, зростанню суми середнього чека, нарощуванню прибутку компанії. Наголошується, що цьому сприяє максимально повне використання можливостей персоналізації клієнтського досвіду, підвищення рівня задоволеності клієнтів за рахунок максимальної зручності споживання продукції, гарантованого задоволення очікувань, забезпечення ефективного зворотного зв'язку, прискіпливої та вдумливої роботи з негативними реакціями клієнтів. Розглянуті у публікації сучасні інструменти концепції Marketing 4.0 та детально представлені у ній особливості використання їх у цифровому середовищі Інтернет лягли в основу сформульованих пропозицій щодо запровадження нових стратегій розвитку бренду, зміст яких полягає у залученні клієнтів до розробки та оновлення концепції промислової продукції, її налаштуванні у відповідності до персональних уподобань споживачів, створенні “ідеальних” пропозицій. Використання можливостей цифрового маркетингу у поєднанні з комбінованим застосуванням новітніх стратегій просування промислової продукції дозволяє більш ефективно використовувати інструментарій динамічного ціноутворення, сприяє практичному запровадженню багато канального реалізування продукції, максимально активізує процеси залучення покупців до формування доданої вартості компанії-виробника, реально заощаджує маркетинговий бюджет, оптимізує у реальному часі рівень завантаження виробничих потужностей виробників промислової продукції.