Напрями зближення державної аграрної політики України із Спільною аграрною політикою Європейського Союзу - Решитько, Т.В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки, 2023)
У статті досліджено прагнення України стати повноправним і активним учасником глобальних економічних процесів. Підтвердженням цього слугує виконання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом та майбутнє членство в ЄС, де питанням співробітництва в аграрному секторі економіки і розвитку сільських територій відведено важливе місце. Визначено, що для України євроінтеграція є фактором забезпечення успішності в економічній, соціальній, екологічній та інших сферах співробітництва та у світовому середовищі. Наголошено, що для успішної євроінтеграції нашій державі необхідно забезпечити виконання ряду заходів інституціонального характеру, зокрема в питаннях зближення політик та законодавства. Окреслено напрями зближення державної аграрної політики України із Спільною аграрною політикою Європейського Союзу. Обґрунтовано заходи для ефективного розвитку інтеграційних процесів аграрного сектору України до умов Європейського Союзу. Доведено доцільність підготовки і закріплення оновленої державної аграрної політики України з метою зближення з відповідним правом та регуляторними механізмами Європейського Союзу та удосконалення системи державного управління аграрним сектором економіки України і взаємопов’язаним розвитком сільських територій. Окреслено напрями удосконалення державної аграрної політики з урахуванням євро- інтеграційних процесів.